Gitaarwerk is een klein bedrijf, het woonhuis aan de Spangahoekweg biedt voldoende ruimte voor een werkplaats. Op de voormalige hooizolder kun je terecht voor alle mogelijke werkzaamheden aan jouw gitaar.

Reparatie

Gitaren worden regelmatig op de proef gesteld, niet alleen tijdens het spelen maar ook tijdens het vervoer. Ze kunnen zodanig omvallen dat de kop afbreekt. Hoe erg het ook lijkt, het is meestal goed te repareren. Belangrijk is dat dit in goed overleg gaat; de te verrichten werkzaamheden worden vooraf besproken.

Afstellen

Een goede afstelling van je instrument is belangrijk. Voor de meeste gitaren geldt dat ze in de fabriek slechts globaal zijn afgesteld. Voor een optimale afstelling kun je bij Gitaarwerk terecht. Er wordt rekening gehouden met jouw muziekstijl, speelstijl en het karakter van het instrument. Je zult merken dat de kleinste verandering al tot verbetering kan leiden waardoor je gitaar niet alleen lekkerder speelt maar ook beter klinkt!

Fretwerk

Door gebruik zullen fretten gaan slijten. Er ontstaan onregelmatigheden door het inslijten van de snaren. Een vlakbeurt kan dan oplossing bieden. Bij ernstige slijtage is herfretten onontkoombaar. Hiervoor is er een ruime keuze aan fretdraad op voorraad.

Customizing

Belangrijk is dat je een gitaar hebt die bij jou past. Verbeteringen en veranderingen kunnen geheel naar jouw voorkeur en/of ons advies worden uitgevoerd. Denk hierbij aan elementen/brug/mechanieken enz. Ook de kleur is aan te passen. 

Bouw

Geheel naar persoonlijke wens bestaat de mogelijkheid om een elektrische (bas)gitaar te laten bouwen.